Тя тая сега си е като обикновенна!Изтече маслото и олекна волана,ама нали съм си свикнал на мързел,а и сега гаджето ми постоянно ме ебава ,щото аз доста я бъзикам за нейната Ренетка!
Известие
Collapse
No announcement yet.
ремонти и срещи
Collapse
X
-
Общо взето е боклук,но има много дуракоустойчив мотор и скоростна кутия.Другото си е пълна тесла!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеОбщо взето е боклук,но има много дуракоустойчив мотор и скоростна кутия.Другото си е пълна тесла!0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
колеги по напред в темата казвате че некой модели нямат делко и дебитомер кои са те-моята италианка е без делко има само един датчик забит в трабата на въздуха,знае ли някой как ваздейства на мотора като изгори този датчик, дали се намират и горе долу некаква цена....А ето и моя отговор за газовата ми.аз сам с вакуумен изпарител ловато,и едно реле.релето ми реже тока към инжекторите и помпата.нямам никакви др усложнения ,газта я вкарва преди дросела в маркуча в който имам разпръскавач ,парното ми е преди изпаритела и да си призная сам доста доволен как работи.поставяна е в холандия преди да дойде тук,по късно мога и снимки да кача ако има заинтересованиalfa romeo 33 1.4ie '93
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoian_wolf Покажи съобщениеколеги по напред в темата казвате че некой модели нямат делко и дебитомер кои са те-моята италианка е без делко има само един датчик забит в трабата на въздуха,знае ли някой как ваздейства на мотора като изгори този датчик, дали се намират и горе долу некаква цена....А ето и моя отговор за газовата ми.аз сам с вакуумен изпарител ловато,и едно реле.релето ми реже тока към инжекторите и помпата.нямам никакви др усложнения ,газта я вкарва преди дросела в маркуча в който имам разпръскавач ,парното ми е преди изпаритела и да си призная сам доста доволен как работи.поставяна е в холандия преди да дойде тук,по късно мога и снимки да кача ако има заинтересовани
Датчика който ти е забит в тръбата е температурен и мери температура на входящия въздух, до колкото знам. Този датчик заедно с мап-а(оная джаджа която ти взима вакум от колекторите от предната страна) играят ролята на дебитомера при другите инжекциони.
П.С. Ако бъркам, търпя корекции
Comment
-
И аз си сложих точно на тая тръбичка разклонение за изпарителя и нямам ядове. А както каза колега, наистина не горят лесно.
П.С. Емулатора всъшност симулира работата на инжекторите, а не директно да ги спре. Предполагам вътре има съпротивления със същите стойности като на инжектора или нещо от сорта, предполагам целта е да не се трупат някакви грешки(има много по-компетенти и ел. грамотни хора от мен тук, нека някой обясни по-добре какво има в тая чудесия). Не съм отварял такова чудо до сега, на практика върши почти същото което върши твоето реле. Малко ми е беше съмнителна работата с емулатора преди да го сложа, но пък сега съм си доволен от похарчените около 50 лв. Но за да се монтира не се налагат интервенции по кабелите на инжекторите а всичко си е с готови букси. За боксера единствентото е, че ми се наложи да удължа два от кабелите, че не стигаха до едната страна на двигателя.
Comment
-
ами да ти кажа колега аз не сам много сигурен дали и има нещо,но сам вадил буксата от датчика и не забелязвам никаква промяна в работата на мотора.но когато е на свободна и се опитам да я изфорсирам на място с препомпване на педала реагира чак от втория или третия път,при първото припомпване се чува само едно ''боооооо'' но промяна в оборотите не се усеща на второто препомпване вече започва да и идва акъла, а на газ това го няма даже ми се струва че е по пъргава. иначе колата е 33 1.4 ie 93г.нз дали е имола защото незнам по какво се различават от обикновенитеLast edited by Stoian_wolf; d.m.y г., 18:52.alfa romeo 33 1.4ie '93
Comment
-
Колега,дай да уточним нещата.И аз съм с абсолютно същия мотор и изпарител.Между дросела и филтъра ,на пластмасовата тръба има един датчик с букса с два пина.Ако говориш за него,това е датчика за температура на въздуха и изключването му не би трябвало да влошава очебийно работата на мотора.
Отделен е въпроса,че ако я караш постоянно на газ,най-вероятно са ти се задръстили дюзите,както и ти е изветрял бензина.Това си е перманентно състояние при нашите кошници на газ.Друго,което трябва да се каже,че за нашите симулатора на дюзите е по-маловажен от емулатора на сондата!
Останалите ще допълнят!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
да за него датчик попитах а и инжекторите ми са не повече от 100 км.бяха позапушени преди а момчето от което я взех при купуването ми даде 4 абсолютно нови.той ги е вземал от холандия с колата но не ги бе сменял.сменихме ги и тръгна перфектно но отняколко дни се появи и това . по принцип никога не я карам само на газ,винаги паля на бенз и първите пет мин я оставям да си работи на бензин след което я превключвам,всяка седмица и наливам и бензин.Извинявам се че не се поясних-това го прави когато тя си реши,понякога е перфектна на бенз а понякога по тромава.на празен ход не мени обороти но при ускорение е по тромава понякогаLast edited by Stoian_wolf; d.m.y г., 15:30.alfa romeo 33 1.4ie '93
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoian_wolf Покажи съобщениеда за него датчик попитах а и инжекторите ми са не повече от 100 км.бяха позапушени преди а момчето от което я взех при купуването ми даде 4 абсолютно нови.той ги е вземал от холандия с колата но не ги бе сменял.сменихме ги и тръгна перфектно но отняколко дни се появи и това . по принцип никога не я карам само на газ,винаги паля на бенз и първите пет мин я оставям да си работи на бензин след което я превключвам,всяка седмица и наливам и бензин.Извинявам се че не се поясних-това го прави когато тя си реши,понякога е перфектна на бенз а понякога по тромава.на празен ход не мени обороти но при ускорение е по тромава понякога
Почвай да си чистиш буксите и главните релета.Огледай и захранването им!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment